Acnelyse

Acnelyse, akne ve güneşten zarar görmüş cildi tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Derin kırışıklıkları silemez, ancak yüzey kırışıklıklarının, ince çizgilerin ve koyu lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Acnelyse ayrıca retinoik asit olarak da bilinir. Sentetik A vitamini için genel bir isimdir.birçok farklı marka adı altında satılmaktadır.

Doktorunuzun neden Acnelyse reçete edebileceğine, akne ve kırışıklıklar üzerinde nasıl çalıştığına ve tedaviye başlamadan önce bilmeniz gerekenlere daha yakından bakalım.

Acnelyse nedir?

Acnelyse, reçeteli bir topikal krem veya jeldir. Esas olarak akne, güneşten zarar görmüş cilt ve ince kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılır.

Bu mantıksız gelebilir, ancak tretinoin cildi tahriş ederek çalışır. Tretinoin cilt hücrelerinin yaşam döngüsünü hızlandırabilir. Daha hızlı bölünmelerini ve daha hızlı ölmelerini sağlar, böylece daha yeni; daha sağlıklı hücreler yerini alabilir.

Acnelyse ne için kullanılır?


Etken maddesi olan Tretinoin, yeni olmayan topikal bir cilt tedavisidir. Neredeyse 50 yıldır hafif ve orta dereceli sivilceleri tedavi etmek için kullanılır. Tretinoin kombinasyon ürünleri bazen akne tedavisi için antibakteriyel bileşenler içerir.

Acnelyse nasıl kullanılır?


Acnelyse uygulamadan önce yüzünüzün temiz olduğundan emin olun. Tüm makyajı çıkarın ve yüzünüzü yıkayın. Nazik ol. Aşırı yıkama ve ovma tahriş edebilir.

Yüzünüzü yıkadıktan ve kuruttuktan sonra, Acnelyse uygulamadan önce 20-30 dakika bekleyin.

Sonuç :

Acnelyse akne için güvenli ve etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ayrıca güneş hasarı nedeniyle yüzey kırışıklıklarının ve koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

İlk başta cildi tahriş edebilir ve birkaç ay boyunca sonuçları göremeyebilirken, daha pürüzsüz ve daha sağlıklı bir cildi teşvik etmeye yardımcı olabilir.

Acnelyse sizin için iyi bir seçenek olup olmadığını öğrenmek için doktorunuzla veya dermatoloğunuzla konuşun.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu