Aerius Tablet nedir? Ne için kullanılır? Faydaları, Yan Etkileri, Kullananlar

Aerius Tablet antihistaminikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna aittir. Çeşitli alerjik durumların tedavisinde kullanılır. Kaşıntı, şişme ve döküntü gibi semptomları hafifletir.

Aerius Tablet yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir. Doz, ne için aldığınıza bağlı olarak değişebilir. Doktorunuz tarafından reçete edildiği şekilde alınız. Bu ilaca sadece belirtilerin olduğu günlerde ihtiyacınız olabilir veya belirtilerin ortaya çıkmasını önlemek için her gün almanız gerekebilir. Eğer ilacı tavsiye edilenden daha erken bırakırsanız, belirtileriniz geri gelebilir. Bu ilaç genellikle çok güvenlidir.

İlacı aldıktan sonra baş dönmesi ve uyku hali yaşayabilirsiniz. Bunlar genellikle hafiftir ve vücudunuz uyum sağladıkça birkaç gün sonra geçer. Devam ederse veya sizi endişelendirirse doktorunuza danışınız. Antihistaminikler kalbinizin daha hızlı atmasına neden olabileceğinden, ilacı almadan önce karaciğeriniz, böbrekleriniz veya kalbinizle ilgili herhangi bir sorununuz olup olmadığını doktorunuza söylemelisiniz.

Hamile veya emziren kadınlar da almadan önce doktorlarına danışmalıdır. Bu ilaçla birlikte aşırı uyuşukluğa neden olabileceğinden alkol almaktan kaçınınız. Genellikle araç kullanma yeteneğinizi bozmaz, ancak uykulu veya sersemlemiş hissetmenize neden oluyorsa araç kullanmamalısınız.

Aerius Tablet Ne için kullanılır?

  • Alerjik durumların tedavisi

Aerius Tablet’in Faydaları

Alerjik Durumların Tedavisinde

Aerius Tablet burun tıkanıklığı veya akıntısı, hapşırma ve kaşıntılı veya sulu gözler gibi semptomların giderilmesini sağlar. Bu, günlük aktivitelerinize devam etmenizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca böcek ısırıklarından sonraki alerjik reaksiyonlardan ve döküntü, şişme, kaşıntı ve tahriş gibi kurdeşen ve egzama semptomlarından kurtulmanızı sağlayabilir. Bu, cildinizin görünümünü iyileştirecek ve ruh halinizin ve özgüveninizin de iyileştiğini görebilirsiniz. Nadiren ciddi yan etkileri vardır ve sadece belirtilerin görüldüğü günlerde almanız gerekebilir. Ayrıca, Aerius Tablet diğer antihistaminik ilaçlara kıyasla daha az uykulu hissetmenize neden olabilir. Belirtilerin ortaya çıkmasını önlemek için alıyorsanız, en fazla faydayı elde etmek için düzenli olarak kullanmalısınız.


Aerius Tablet’in Yan Etkileri

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Aerius’un yaygın yan etkileri

  • Uykululuk
  • Baş dönmesi

Aerius Tablet Nasıl Kullanılır?

Bu ilacı doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alınız. Bütün olarak yutunuz. Çiğnemeyiniz, ezmeyiniz veya kırmayınız. Aerius Tablet yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir, ancak belirli bir zamanda alınması daha iyidir.


Aerius Tablet Ne işe yarar?

Aerius Tablet antihistaminik bir ilaçtır. Vücuttaki kimyasal bir habercinin (histamin) etkilerini bloke ederek kaşıntı, şişme ve kızarıklık gibi alerji semptomlarını tedavi eder.

Sıkça Sorulan Sorular

Aerius Tablet ne için kullanılır?

Aerius Tablet, burun akıntısı, gözlerde kızarıklık ve sulanma, hapşırma ve ilaçlara ve yiyeceklere karşı alerjik reaksiyonlara neden olan alerjik durumların tedavisinde kullanılır.

Aerius Tablet kullanmadan önce neleri bilmeliyim?

Aerius Tablet’i kullanmadan önce, herhangi bir alerjik reaksiyondan kaçınmak için Aerius Tablet’e veya içeriğindeki maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa doktorunuza söylemelisiniz. Gözlerinizle ilgili herhangi bir probleminiz varsa veya olduysa doktorunuza bildiriniz. Aldığınız diğer tüm ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendiriniz çünkü bu ilacı etkileyebilir veya bu ilaçtan etkilenebilirler. Hamileyseniz, gebe kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız, bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkiyi önlemek için doktorunuzu bilgilendiriniz.

Aerius Tablet güvenli midir?

Aerius Tablet, doktorunuzun önerdiği doz ve sürede kullanıldığında güvenlidir. Tam olarak belirtildiği şekilde alınız ve herhangi bir dozu atlamayınız. Doktorunuzun talimatlarına dikkatle uyunuz ve herhangi bir yan etki sizi rahatsız ederse doktorunuza bildiriniz.

Aerius Tablet nasıl çalışır?

Aerius Tablet, vücudumuzda doğal olarak oluşan ve burun akıntısı, hapşırma ve kırmızı veya sulu gözler gibi alerji semptomlarının ortaya çıkmasından sorumlu olan histamin olarak bilinen bir maddenin salınımını engelleyerek çalışır.

Aerius Tablet’in bir dozunu almayı unutursam ne olur?

Aerius Tablet’in bir dozunu atladıysanız, hatırladığınız anda alınız. Bununla birlikte, bir sonraki dozunuzun zamanı yaklaştıysa, atlanan dozu almak yerine normal programa göre alınız. Atlanan dozu telafi etmek için dozu iki katına çıkarmayın, çünkü bu yan etki gelişme olasılığını artırabilir.

Aerius Tablet etkili midir?

Aerius Tablet doktorunuzun önerdiği doz ve sürede kullanıldığında etkilidir. Durumunuzda iyileşme görseniz bile almayı bırakmayın. Aerius Tablet’i kullanmayı çok erken bırakırsanız, belirtiler geri dönebilir veya kötüleşebilir.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu