Arvila nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri, Faydaları, Kullanıcı Yorumları

Arvila Tablet prostat bezi kanserinin tedavisinde kullanılır. Doktor tarafından belirlenen diğer durumların tedavisinde de kullanılabilir. Bazen kombinasyon kemoterapisinin bir parçası olarak diğer bazı ilaçlarla birlikte kullanılır.

Arvila Tablet aç karnına alınmamalıdır. Yiyeceklerle birlikte alınması yan etkilere neden olabilir. Hangi dozun gerekli olduğuna ve ne sıklıkta almanız gerektiğine doktorunuz karar verecektir. Bu, ne için tedavi edildiğinize bağlı olacaktır ve zaman zaman değişebilir. İlacı tam olarak doktorunuzun önerdiği şekilde almalısınız. Yanlış şekilde almak veya çok fazla almak çok ciddi yan etkilere neden olabilir. Faydalarını görmeniz veya hissetmeniz birkaç hafta veya ay sürebilir, ancak doktorunuz size söylemedikçe almayı bırakmayın.

Bu ilacın en yaygın yan etkileri kusma, kandaki potasyum seviyesinde azalma, ödem (şişme), beyaz kan hücresi sayısında azalma, yorgunluk ve karaciğer enzimlerinde yükselmedir. Bunlar sizi rahatsız ediyorsa veya ciddi görünüyorsa doktorunuza bildirin. Bunları azaltmanın veya önlemenin yolları olabilir. Bunun dışında, bazı karaciğer sorunlarına işaret eden ciltte sararma, iştah kaybı, nefes darlığı, koyu renkli idrar ve mide bulantısı olabilir. Doktorunuz sizi karaciğer fonksiyonu, kan basıncı ve kanınızdaki potasyum seviyesi açısından kontrol edebilir.

Almadan önce, yüksek tansiyon, kalp problemi, karaciğer veya böbrek problemleri varsa veya enfeksiyonları tedavi etmek için herhangi bir ilaç alıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Diğer birçok ilaç bu ilacı etkileyebilir veya bu ilaçtan etkilenebilir, bu nedenle kullandığınız tüm ilaçları doktorunuza bildiriniz. Bu ilaç hamilelik sırasında veya emzirme döneminde önerilmez. Bebeğinize zarar verebilir. Tedavi sırasında hem erkekler hem de kadınlar tarafından etkili doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması gebelikten kaçınmak için önemlidir. Tedavi sırasında kan şekeri seviyenizin düzenli olarak izlenmesi istenebilir.

Arvila ne için kullanılır?

  • Prostat kanseri

Arvila Tablet’in Faydaları

Prostat kanserinde

Prostat bezi, erkeklerde spermleri besleyen ve taşıyan seminal sıvı adı verilen bir sıvı üreten ceviz büyüklüğünde küçük bir bezdir. Prostat kanserinin en yaygın belirtisi idrara çıkma zorluğudur, ancak bazen hiçbir belirti görülmez. Arvila Tablet erkeklerde testosteron (erkeklerde doğal hormon) miktarını azaltarak kanser hücrelerinin büyümesini azaltır veya durdurur. Bu aynı zamanda idrar yapma zorluğunu hafifletir ve idrar yapmanızı kolaylaştırır.


Arvila Tablet’in Yan Etkileri

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Arvila’in yaygın yan etkileri

  • Ödem (şişme)
  • Kusma
  • Kandaki potasyum seviyesinde azalma
  • Beyaz kan hücresi sayısında azalma
  • Yorgunluk
  • Karaciğer enzimlerinde artış
  • Anemi (düşük sayıda kırmızı kan hücresi)
  • İdrar yolu enfeksiyonu
  • İshal
  • Yüksek tansiyon
  • Öksürük
  • Hiperkolesterolemi (yüksek kolesterol)
  • Eklem şişliği
  • Kan yağ seviyelerinde artış
  • Değişen kan şekeri seviyesi

Arvila nasıl kullanılır?

Bu ilacı doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alınız. Bütün olarak yutunuz. Çiğnemeyiniz, ezmeyiniz veya kırmayınız. Arvila Tablet aç karnına alınmalıdır.


Arvila ne işe yarar?

Arvila Tablet bir antikanser ilacıdır. İnsanda androjen (erkeklik hormonu) üretimini önleyerek çalışır. Bu, androjen üretiminden sorumlu olan bir enzimi (CYP17) inhibe ederek yapılır. Prostat kanserinin büyümesini bu şekilde yavaşlatır.

SIKÇA SORULAN SORULAR


Arvila Tablet prostat kanserini tedavi edebilir mi?

Arvila Tablet kanseri tedavi etmez ancak hastanın ömrünü uzatmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, prostat kanseri Arvila Tablet ile tedavi edildiğinde, kırıkların sıklığı nispeten daha azdır. Benzer şekilde, Arvila Tablet ile ağrı artışı da daha az görülür.

Arvila Tablet bir kemoterapi ilacı mıdır?

Arvila Tablet bir kemoterapi ilacı değil hormonal bir tedavidir. Yetişkin erkeklerde vücudun diğer bölgelerine yayılmış olan prostat kanserini tedavi etmek için kullanılır. Arvila Tablet vücudunuzun testosteron üretmesini durdurur. Bu, prostat kanserinin büyümesini yavaşlatabilir.

Arvila Tablet ile birlikte neden prednizolon almam gerekiyor?

Doktorunuz her zaman Arvila Tablet ile birlikte prednizolon reçete edecektir. Bu iki ilacı birlikte almak, Arvila Tablet nedeniyle oluşabilecek yüksek tansiyon, sıvı retansiyonu (vücudunuzda çok fazla su bulunması) veya kanınızdaki potasyum seviyesinin düşmesi riskini azaltır.

Arvila Tablet karaciğeri etkiler mi?

Arvila Tablet ciddi karaciğer sorunlarına neden olabilir. Çok nadir durumlarda, Arvila Tablet karaciğerin işlevini yerine getirememesine (akut karaciğer yetmezliği olarak adlandırılır) neden olabilir ve bu durum ölüme bile yol açabilir. Ciltte veya gözlerde sararma, idrarda koyulaşma veya şiddetli bulantı veya kusma yaşarsanız, bunlar karaciğer sorunlarının belirtileri veya semptomları olabileceğinden doktorunuza söyleyiniz.

Karaciğer tetkikleri ne sıklıkta yapılmalıdır?

Karaciğer enzimleri tedaviye başlamadan önce, tedavinin ilk üç ayı boyunca her iki haftada bir ve sonrasında aylık olarak ölçülmelidir. Karaciğer toksisitesini düşündüren klinik semptomlar veya belirtiler geliştirirseniz, karaciğer enzimleri derhal ölçülmelidir. Karaciğer enzim düzeyleri belirli düzeylerin üzerine çıkarsa, doktorunuz Arvila Tablet ile tedaviyi geçici olarak kesebilir.

Arvila Tablet nasıl alınır?

Arvila Tablet yemekten 1 saat önce veya yemekten en az 2 saat sonra aç karnına su ile alınmalıdır. Yemekle birlikte alınması kanınızdaki Arvila Tablet düzeylerinin artmasına ve değişmesine neden olabilir, bu da zararlı olabilir. Tableti ezmemeyi veya çiğnememeyi unutmayın.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu