Clexane nedir? Ne için kullanılır? Faydaları, Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

Clexane, zararlı kan pıhtılarını önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir antikoagülandır. Mevcut pıhtıların daha fazla büyümesini engeller ve yeni pıhtı oluşumunu kısıtlar. Derin ven trombozu olarak adlandırılan bir durum olan toplardamarlardaki kan pıhtılarının ve pulmoner embolinin önlenmesinde de yardımcıdır.

Clexane, bir doktor veya hemşire tarafından deri altına enjekte edilir. Kas içine enjekte edilmemelidir. Tedavinin dozu ve süresi tıbbi durumunuza, ilaca verdiğiniz yanıta ve ne için tedavi edildiğinize bağlıdır. Ayrıca yaşınıza ve kilonuza da bağlı olabilir. Herhangi bir belirti fark etmeseniz bile bu ilacı kullanmaya devam etmeniz önemlidir çünkü gelecekte oluşabilecek zararları önlemektedir. Eğer ilacı almayı bırakırsanız, kan pıhtılaşması yaşayabilirsiniz. Bu ilacı kullanırken kanama veya yaralanma riskinizi artıracak şeyler yapmaktan kaçınmalısınız.

Bu ilacın en yaygın yan etkileri kanama, baş ağrısı, kan pulcuklarında artış ve karaciğer enzimlerinde yükselmedir. Şiddetli bir baş ağrısı beyinde kanama belirtisi olabilir. Şiddetli bir mide ağrısı midede kanama belirtisi olabilir. Kanama tehlikeli olabilir ve belirgin olmayabilir. Belirtilere dikkat ediniz ve endişeleniyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

Bu ilacı kullanmadan önce, yüksek tansiyonunuz, şeker hastalığınız varsa veya yakın zamanda felç geçirdiyseniz doktorunuza söylemelisiniz. Herhangi bir kanamanız varsa almamalısınız. Bazı ilaçlar Clexane ile birlikte kullanılmamalıdır. Güvenli olduğundan emin olmak için doktorunuza başka ne aldığınızı söyleyiniz. Düşük vücut ağırlığınız varsa, kanama riskiniz artabilir ve alkol almak mide kanaması riskini artırabilir.

CLEXANE ENJEKSIYONUN KULLANIM ALANLARI

  • Kan pıhtılarının tedavisi ve önlenmesi

CLEXANE ENJEKSIYONUNUN FAYDALARI

In Kan pıhtılarının tedavisi ve önlenmesi

Clexane yeni kan pıhtılarının oluşmasını engeller ve mevcut pıhtıların büyümesini önler. Vücutta kanın pıhtılaşmasında rol oynayan bir maddeyi bloke ederek çalışır. Böylece kanınızın vücutta sorunsuz bir şekilde akmasına yardımcı olur. Bu, akciğerlerinizdeki (pulmoner emboli), beyninizdeki (inme), kalbinizdeki (kalp krizi) veya diğer kan damarlarınızdaki (tromboz) pıhtıların neden olduğu hasarı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, örneğin bir diz veya kalça ekleminin değiştirilmesi gibi ameliyatlardan sonra pıhtı oluşmasını önlemek için de kullanılabilir. Kan pıhtılarını “çözmese” de, vücudunuzun zaman içinde çözebilmesi için pıhtıların büyümesini önleyebilir. Ayrıca bir pıhtının parçalarının koparak vücudun diğer bölgelerine gitme olasılığını da azaltabilir.


CLEXANE ENJEKSIYONUN YAN ETKILERI

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Clexane’in yaygın yan etkileri

  • Kanama
  • Baş ağrısı
  • Düşük kan trombositleri
  • Karaciğer enzimlerinde artış

CLEXANE ENJEKSIYON NASIL KULLANILIR

Bu ilacı size doktorunuz veya hemşireniz verecektir. Lütfen kendi kendinize uygulamayın.


CLEXANE ENJEKSIYONU NASIL ÇALIŞIR?

Clexane bir antikoagülandır. Belirli kan pıhtılaştırıcı proteinleri etkisiz hale getirerek çalışır. Bu, kan pıhtılarının oluşumunu önler ve vücudun kan damarlarındaki tıkanıklıkları önler.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Clexane almadan önce dikkatli olmam gereken durumlar nelerdir?

Clexane kullanmaya başlamadan önce doktorunuza uygun bir öykü vermelisiniz. Kalp kapakçığınız takılıysa veya mide ülseri, yüksek tansiyon, diyabet veya böbrek problemleriniz varsa doktorunuzu bilgilendirin. Ayrıca heparine karşı reaksiyon gösterdiyseniz veya yakın zamanda felç, beyin veya omurilik ameliyatı geçirdiyseniz doktorunuza bildirmelisiniz. Bu durumların varlığında yan etki ve komplikasyon olasılığı artar. Doktorunuza danışın ve talimatlara harfiyen uyun.

Clexane enjeksiyonları nasıl saklanır?

Clexane enjeksiyonlarını 25°C’de saklayın ve dondurmayın. Çoklu doz flakonları ilk kullanımdan sonra 28 günden fazla saklanmamalıdır. Çözeltide herhangi bir partikül madde veya anormal renk fark ederseniz veya enjektörde herhangi bir hasar görürseniz enjeksiyonu atın. Bu ilacı kullanmadan önce prospektüsünü okuyunuz ve herhangi bir şüphe durumunda eczacıya danışınız.

Clexane kalp krizinde kullanılabilir mi?

Evet, Clexane, hastaya standart tedavi sağlandıktan sonra göğüs ağrısı ve kalp krizi tedavisinde kullanılır. Aspirin gibi başka bir kan inceltici ile birlikte verilir. Kan inceltici bir ajan olarak kanın pıhtılaşmasını önler ve daha ileri atakları ve komplikasyonları önler.

Clexane içindeki hava kabarcığını enjekte etmek uygun mudur?

Evet, hava kabarcıklarını enjeksiyon bölgesine itmelisiniz. Hava kabarcıklarının çıkarılması ilacın kaybolmasına ve dolayısıyla reçete edilen dozun değişmesine neden olur.

Clexane almadan önce dikkatli olmam gereken durumlar nelerdir?

Clexane kullanmaya başlamadan önce doktorunuzu önceki veya şimdiki tıbbi geçmişiniz hakkında bilgilendirmelisiniz. Kalp kapakçığınız takılıysa veya mide ülseriniz, yüksek tansiyonunuz, şeker hastalığınız veya böbrek sorunlarınız varsa doktorunuzu bilgilendiriniz. Ayrıca heparine karşı reaksiyon gösterdiyseniz veya yakın zamanda felç, beyin veya omurilik ameliyatı geçirdiyseniz doktorunuza bildirmelisiniz. Bu durumların varlığında yan etki ve komplikasyon olasılığı artar. Doktorunuza danışın ve talimatlara harfiyen uyun.

Clexaneu aldıktan sonra ne zaman daha iyi hissedeceğim?

Clexane bacak, akciğer, kalp ve beyninizdeki kan damarlarında kan pıhtısı oluşma riskinizi azaltır. Clexaneu aldıktan sonra herhangi bir fark hissetmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, bu ilacı doktorunuz tarafından reçete edildiği şekilde almaya devam edin, çünkü hala tam faydalarını elde edeceksiniz.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu