Dermovate Krem nedir? Ne için kullanılır? Faydaları, Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

Dermovate Krem, steroid adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Dermatit, egzama ve alerji gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılır. Cildin şişmesini, kızarıklığını ve kaşıntısını azaltarak çalışır ve daha fazla tahrişi önler.

Dermovate Krem harici kullanım içindir ve yalnızca doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. İlacı ince bir tabaka halinde uygulamadan önce etkilenen bölgeyi yıkayın ve kurulayın. Gözlerinizle, burnunuzla veya ağzınızla temasından kaçının. Yanlışlıkla bu bölgelere bulaşırsa bol su ile durulayın. Doktor tarafından belirtilmedikçe, tedavi edilen bölgeyi bandaj gibi hava geçirmez sargılarla örtmekten kaçının.

İlacın kullanımı deride incelme, yanma hissi, tahriş, kızarıklık ve uygulama yerinde şişmeye neden olabilir. Bunlar geçicidir ve genellikle zamanla düzelir. Ancak devam ederse veya kötüleşirse doktorunuza bildiriniz. Dermovate Krem’in çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Hamile ve emziren anneler bu ilacı kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

DERMOVATE KREM NE İÇİN KULLANILIR?

  • Alerjik cilt rahatsızlıklarının tedavisi

DERMOVATE KREM’İN FAYDALARI

Alerjik cilt rahatsızlıklarının tedavisinde

Dermovate Krem, egzama ve dermatit gibi iltihaplanma ve kaşıntı ile seyreden alerjik cilt rahatsızlıklarının tedavisinde etkilidir. Vücutta cildin iltihaplanmasına neden olan kimyasalların etkilerini azaltarak çalışır. Egzama ve dermatit tedavisinde, cildinizin tahriş edici bir maddeye verdiği tepkinin neden olduğu kızarıklık, döküntü, ağrı veya kaşıntıyı azaltır. Böylece görünümünüz değiştikçe kendinize olan saygınızı ve güveninizi artırır.
Krem veya merhemi her zaman reçete edildiği şekilde kullanmalı ve sadece size söylenen miktarda uygulamalısınız. Tüm faydaları elde etmek için reçete edildiği süre boyunca kullanmaya devam edin.


DERMOVATE KREM’İN YAN ETKİLERİ

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Dermovate’nin yaygın yan etkileri

  • Deri atrofisi
  • Telenjiektazi
  • Cilt tahrişi
  • Kuru cilt

DERMOVATE KREM NASIL KULLANILIR?

Bu ilaç sadece harici kullanım içindir. Doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede kullanınız. Kullanmadan önce talimatlar için etiketi kontrol edin. Etkilenen bölgeyi temizleyip kurulayın ve kremi uygulayın. Etkilenen bölge elleriniz değilse, uyguladıktan sonra ellerinizi yıkayın.


DERMOVATE KREM NE İŞE YARAR?

Dermovate Krem bir steroiddir. Cildi kırmızı, şiş ve kaşıntılı yapan bazı kimyasal habercilerin üretimini engelleyerek fayda sağlar.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Dermovate Krem uzun süre kullanılabilir mi?

Hayır, Dermovate Krem uzun süre kullanılmamalıdır. Doktor genellikle sadece 2 hafta üst üste reçete eder. Ancak, kronik (uzun süreli) iltihabi durumlar için tedavi daha uzun olabilir. Bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Dermovate Krem ciddi cilt reaksiyonlarına neden olur mu?

Dermovate Krem ile ciddi cilt reaksiyonları oldukça nadirdir. Dermovate Krem, cilt hastalıklarını, cilt reaksiyonlarını ve egzamaları tedavi etmek için kullanılan anti-enflamatuar bir ilaçtır. Bununla birlikte, Dermovate Krem’e karşı aşırı duyarlı olan bir kişide cilt reaksiyonları meydana gelebilir. Dermovate Krem uygulandıktan sonra etkilenen bölgenin açık bırakılması önemlidir, çünkü tıkayıcı pansumanlar (hava ve su geçirmez pansuman) kullanmak cilt reaksiyonlarına yol açabilir. İlacın kendisi reaksiyona neden olmayabilir, ancak ilaçlara eklenen yardımcı maddeler bazı durumlarda reaksiyona yol açabilir. Herhangi bir cilt reaksiyonu ile karşılaşmanız durumunda derhal doktorunuza bildiriniz.

Dermovate Krem yüzde kullanılabilir mi?

Hayır, Dermovate Krem yüz üzerinde kullanılmamalıdır. Buna ek olarak, Dermovate Krem koltuk altlarında, kasıklarda ve tedavi bölgesinde atrofi (doku kaybı) varsa da kullanılmamalıdır. Belirli durumlarda, doktorlar tarafından istisnai olarak kullanılması düşünülebilir. Sadece doktorunuza danıştıktan sonra kullanılmalı ve mümkünse yüzdeki uygulama en fazla 5 gün ile sınırlandırılmalıdır.

Dermovate Krem çocuklara uygulanabilir mi?

Dermovate Krem’in 1 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Yan etkileri daha yaygın olduğu için daha büyük çocuklarda ve ergenlerde de kullanılması önerilmez. Pediatrik popülasyonda, çocuğu diğer hastalıklara ve atrofik değişikliklere yatkın hale getirebilecek bağışıklık sisteminin baskılanması riski artar, bu nedenle önerilmez. Yine de bazı nadir durumlarda doktor bu ilacı önerebilir, ancak tedavi genellikle 5 günle sınırlıdır ve tedavi haftalık olarak gözden geçirilir.

Dermovate Kremi enfeksiyonlarda kullanabilir miyiz?

Dermovate Krem antimikrobiyal veya antifungal bir ajan değildir. Bir steroid ilaçtır. Bir kortikosteroid olduğu için enfeksiyonlarda kullanılmamalıdır, bağışıklık sistemini baskılar ve enfeksiyon riskini artırır. Dermovate Krem kullanıldıktan sonra enfeksiyon bir pansumanla kapatılırsa bakteriyel enfeksiyonlar kötüleşmeye eğilimlidir. İltihaplı lezyonların enfekte olması veya herhangi bir enfeksiyon yayılması durumunda derhal doktorunuza danışın. Doktorunuz Dermovate Krem kullanımını durduracak ve uygun antimikrobiyal tedaviyi sağlayacaktır.

Semptomlarım hafiflediğinde Dermovate Krem almayı bırakabilir miyim?

Hayır, kendinizi daha iyi hissetseniz bile Dermovate Krem almayı bırakmayın ve tedavinin tamamını bitirmeyin. Belirtileriniz tedaviniz tamamlanmadan önce iyileşebilir. Tedaviniz tamamlanmadan Dermovate Kremi bırakmanız belirtilerinizi geri getirebilir.

Dermovate Krem tehlikeli cilt reaksiyonlarına neden olur mu?

Dermovate Krem ile lokal cilt reaksiyonları oldukça nadirdir. Bir anti-enflamatuar ilaç olarak, cilt hastalıklarını, cilt reaksiyonlarını ve egzamaları tedavi etmek için kullanılır. Yine de Dermovate Krem’e karşı aşırı duyarlı olan bir kişide cilt reaksiyonları meydana gelebilir. Dermovate Krem uygulandıktan sonra etkilenen bölgenin açık bırakılması önemlidir, çünkü tıkayıcı pansumanlar (hava ve su geçirmez pansuman) kullanmak cilt reaksiyonlarına yol açabilir. Eğer ilacın kendisinden kaynaklanmıyorsa, bazen reaksiyonlar ilaçlara eklenen yardımcı maddelerden de kaynaklanabilir. Herhangi bir cilt reaksiyonu ile karşılaşırsanız hemen doktorunuza bildiriniz.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu