Mentopin nedir? Ne için kullanılır? Faydaları, Yan Etkileri, Kullanıcı Yorumları

Mentopin, aşırı mukuslu solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Bu ilaç bronşit, astım ve amfizem gibi çeşitli akciğer hastalıklarında mukus salgısını azaltmaya yardımcı olur.

Mentopin yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir, ancak en fazla faydayı elde etmek için aynı anda alınmalıdır. Doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda alınmalıdır. Doz ve ne sıklıkta alacağınız ne için aldığınıza bağlıdır. Belirtilerinizi iyileştirmek için ne kadar almanız gerektiğine doktorunuz karar verecektir. Tableti bir bardak suda eritin ve hemen için. Bu ilacı sizin için reçete edildiği süre boyunca alınız.

Bu ilacın en yaygın yan etkileri ateş, bulantı, kusma ve döküntüdür. Bunlar sizi rahatsız ediyorsa veya ciddi görünüyorsa, doktorunuza bildirin. Bunları azaltmanın veya önlemenin yolları olabilir. Genel olarak, bu ilaçla tedavi görürken bol sıvı tüketilmesi tavsiye edilir.

Bu ilacı almadan önce doktorunuza astım hastası olup olmadığınızı bildirin, çünkü bu ilacı alırken yakın izleme gereklidir. Doktorunuz aldığınız diğer tüm ilaçları da bilmelidir, çünkü bunların çoğu bu ilacı daha az etkili hale getirebilir veya çalışma şeklini değiştirebilir. Hamileyseniz, hamilelik planlıyorsanız veya emziriyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz.


Mentopin EFERVESAN TABLET NE İŞE YARAR?

  • Aşırı mukuslu solunum yolu hastalıklarının tedavisi

Mentopin EFERVESAN TABLET’IN FAYDALARI

Aşırı mukuslu solunum yolu hastalıklarının tedavisinde

Mentopin kalın mukusun gevşemesine yardımcı olarak öksürükle atılmasını kolaylaştırır. Bu, havanın içeri ve dışarı hareket etmesini kolaylaştırır. Göğsünüzde sıkışma, nefes darlığı, hırıltılı solunum ve öksürük gibi semptomları hafifletecek ve günlük aktivitelerinizi daha kolay gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. Bu ilaç güvenli ve etkilidir. Genellikle birkaç dakika içinde etki etmeye başlar ve etkileri birkaç saate kadar sürebilir. Doktor tarafından reçete edildiği şekilde alınız. Doktorunuz tarafından tavsiye edilmedikçe kullanmayı bırakmayınız. Bu ilacı almak, semptomlarınızı tetikleyen şeyler hakkında çok fazla endişelenmeden hayatınızı daha özgürce yaşamanızı sağlar.


Mentopin EFERVESAN TABLET’İN YAN ETKİLERİ

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Mentopin’ın yaygın yan etkileri

  • Ateş
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Döküntü
  • Gastrointestinal rahatsızlık

Mentopin EFERVESAN TABLET NASIL KULLANILIR?

Bu ilacı doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alınız. Almadan önce bir bardak suda eritiniz. Mentopin yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir, ancak belirli bir zamanda alınması daha iyidir.


Mentopin EFERVESAN TABLET NE İÇİN KULLANILIR?

Mentopin mukolitik bir ilaçtır. Mukusu (balgamı) incelterek öksürmeyi kolaylaştırır. Böylece hava geçişlerini temizler ve nefes almayı kolaylaştırır. Ayrıca antioksidan etkiye sahiptir.

Mentopin EFERVESAN TABLET’İ ALMAYI UNUTURSANIZ NE OLUR?

Bir Mentopin dozunu kaçırırsanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Ancak, bir sonraki dozunuzun zamanı yaklaşmışsa, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal programınıza geri dönün. Dozu iki katına çıkarmayın.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Karaciğer problemlerim varsa Mentopin alabilir miyim?

Bazı durumlarda Mentopin’in eğilimli hastalarda karaciğer hasarına neden olabileceği ve karaciğer enzimlerinin yükselmesine yol açabileceği bulunmuştur. Bu nedenle, karaciğer hastalığı olan veya karaciğer hastalığına yatkın olan / karaciğer hastalığı öyküsü olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. İlaca başlamadan önce karaciğer hastalığı geçmişiniz varsa doktorunuzu bilgilendiriniz.

Mentopin ile anemi olasılığı var mıdır?

Evet, Mentopin’in anemiye neden olma ihtimali vardır. Mentopin Efervesan Tablet Turuncu Şekersiz’in kandaki hemoglobinde doza bağlı bir düşüşe neden olabileceği ve bunun da anemiye yol açabileceği gözlenmiştir. Mentopin Efervesan Tablet Turuncu Şekersiz’i kullanırken düzenli hemoglobin kontrolü yapılması ve tavsiyesi için reçeteyi yazan doktorunuza danışılması önerilir. Hastalarda anemi gelişirse, bazı durumlarda bunu düzeltmek için kan transfüzyonu yapılır.

Mentopin hamile kadınlar için güvenli midir?

Mentopin, bu ilacın yararının riskinden daha fazla olması durumunda hamile bir kadına verilebilir. Kanıtlar, hamile kadınlarda anne karnındaki fetüs için büyük bir risk oluşturmadan kullanılabileceğini göstermektedir. İlaca başlamadan önce doktorunuza danışınız.

Mentopin’i ne kadar süreyle kullanabilirsiniz?

Mentopin ile tedavi süresine doktor tarafından karar verilecektir. Bu, reçete edildiği hastalığın türüne bağlı olacaktır. Solunum rahatsızlıkları için 5 gün süreyle alınabilir ve hastanın durumuna bağlı olarak 2 haftaya kadar uzatılabilir.

Mentopin 2 yaşından küçük çocuklara verilebilir mi?

Mentopin gibi ilaçların 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez. Bunun nedeni, ilacın solunum yolunda tıkanmaya neden olabilecek mukusu çözerek çalışması ve 2 yaşın altındaki çocukların mukusu temizleyemeyebileceği veya düzgün bir şekilde öksüremeyebileceğidir. Yine de, belirli durumlarda doktorunuz tarafından reçete edilebilir, bu nedenle verilen talimatları izleyin. Herhangi bir sorunuz için doktora danışın.

Mentopin alırken öksürük şurubu alabilir miyim?

Hayır, doktorunuza danışmadan öksürük şurupları almaya başlamamalısınız. Öksürüğü baskılayan öksürük şurupları ilacın etkisini engelleyeceğinden bu ilaçla birlikte kullanılmamalıdır. Balgam çıkarma veya balgamı artırabilecek etkili bir öksürük şurubu önerecek olan doktorunuza danışın.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu