Novamizol nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri, Faydaları, Kullanıcı Yorumları

Novamizol ağrı, iltihap ve ateşin giderilmesine yardımcı olur. Ağrıyı etkili bir şekilde hafifletir ve ateşi düşürmeye yardımcı olur.

Novamizol doktorunuzun önerdiği doz ve sürede alınmalıdır. Mide rahatsızlığını önlemek için yiyecek veya süt ile alınmalıdır. Herhangi bir kalp hastalığı veya inme geçmişiniz varsa doktorunuzu bilgilendiriniz.

Kusma, mide ağrısı, bulantı ve ishal, bu ilacı alırken görülebilecek yaygın yan etkilerden bazılarıdır. Ayrıca baş dönmesi, uyuşukluk veya görme bozukluklarına da neden olabilir. Bu ilacı uzun süreli tedavi için alıyorsanız, doktorunuz böbrek fonksiyonlarınızı, karaciğer fonksiyonlarınızı ve kan bileşenlerinin seviyelerini düzenli olarak izleyebilir. Uzun süreli kullanım mide kanaması ve böbrek problemleri gibi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Novamizol ne için kullanılır?

Ağrı kesici

Novamizol Faydaları

Ağrı kesici

Novamizol, ağrı ve acıları tedavi etmek için kullanılan bir ağrı kesicidir. Beyinde bize ağrımız olduğunu söyleyen kimyasal habercileri bloke eder. Baş ağrısı, migren, sinir ağrısı, diş ağrısı, boğaz ağrısı, dönem (adet) ağrıları, artrit ve kas ağrılarının neden olduğu ağrıların giderilmesinde etkilidir. Bu ilaç çok yaygın olarak kullanılır ve doğru dozda alındığında çok nadiren yan etkilere neden olur.
En fazla faydayı elde etmek için reçete edildiği şekilde alınız. Tehlikeli olabileceğinden gerekenden daha fazla veya daha uzun süre almayınız. Genel olarak, işe yarayan en düşük dozu mümkün olan en kısa süre için almalısınız.

Novamizol Yan Etkileri

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Novamizol yaygın yan etkileri

  • Kusma
  • Mide ağrısı
  • Mide bulantısı
  • İshal
  • Baş dönmesi
  • Uyuşukluk

Novamizol nasıl kullanılır?

Bu ilacı doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alınız. Bütün olarak yutunuz. Çiğnemeyiniz, ezmeyiniz veya kırmayınız. Novamizol yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir, ancak belirli bir zamanda alınması daha iyidir.

Novamizol nedir? ne işe yarar?

Novamizol, steroid olmayan bir anti-enflamatuar ilaçtır (NSAID). Ağrı ve enflamasyona (kızarıklık ve şişme) neden olan belirli kimyasal habercilerin salınımını engelleyerek çalışır.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu