Riociguat nedir? Ne işe yarar? Yan etkileri, Faydaları, Kullanıcı Yorumları

Riociguat, pulmoner arteriyel hipertansiyonu (kalpten akciğerlere kan taşıyan kan damarlarındaki yüksek basınç) tedavi etmek için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Egzersiz yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olur ve hastalığın kötüleşmesini önler.

Riociguat yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir. Düzenli olarak alınız ve hatırlamanıza yardımcı olması için her gün aynı saatte alınız. Hiçbir dozu atlamayınız ve kendinizi daha iyi hissetseniz bile tedavinin tamamını bitiriniz. Doktorunuzla konuşmadan ilacı almayı aniden bırakmayınız.

Bu ilacın yaygın yan etkileri arasında baş ağrısı, hazımsızlık, baş dönmesi, bulantı, ishal, hipotansiyon, kusma, anemi, gastroözofageal reflü ve kabızlık yer alır. Bu ilacın sizi nasıl etkilediğini öğrenene kadar araba kullanmaktan veya zihinsel odaklanma gerektiren herhangi bir şey yapmaktan kaçının. Genellikle yan etkilerinin çoğu kendiliğinden geçer ve herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez. Ancak, yan etkilerden herhangi birinden rahatsız olursanız doktora danışmalısınız.

Bu ilacı kullanmadan önce, önceden var olan herhangi bir tıbbi durumunuz varsa doktorunuza bildirin. Doktorunuza aldığınız diğer tüm ilaçları da bildirin. Ayrıca, hamileyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza danışınız. Gelişmekte olan bebek üzerinde zararlı etkilere neden olabilir.

Riociguat ne için kullanılır?

  • Pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) tedavisi

Riociguat Faydaları

Pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) tedavisinde

Pulmoner arteriyel hipertansiyon nefes darlığı, yorgunluk, baş dönmesi, göğüs ağrısı ve ayak bileklerinizde ve bacaklarınızda şişmeye neden olabilir. Akciğerlerinizi besleyen arterlerin duvarlarının kalınlaşarak kanın geçmesini zorlaştırmasından kaynaklanır. Riociguat kan damarlarını gevşetir ve akciğerlerinizin atardamarlarındaki kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir. Günlük aktivitelerinizi daha kolay gerçekleştirebilecek ve daha az yorgunluk veya baş dönmesi hissedeceksiniz.


Riociguat Yan Etkileri

Çoğu yan etki herhangi bir tıbbi müdahale gerektirmez ve vücudunuz ilaca uyum sağladıkça kaybolur. Eğer devam ederse veya endişeleniyorsanız doktorunuza danışınız.

Riociguat’ın yaygın yan etkileri

  • Baş ağrısı
  • Kusma
  • Mide bulantısı
  • Dispepsi
  • Hipotansiyon (düşük kan basıncı)

Riociguat nasıl kullanılır?

Bu ilacı doktorunuzun önerdiği dozda ve sürede alınız. Bütün olarak yutunuz. Çiğnemeyiniz, ezmeyiniz veya kırmayınız. Riociguat yemekle birlikte veya yemeksiz alınabilir, ancak belirli bir zamanda alınması daha iyidir.


Riociguat nedir? ne işe yarar?

Riociguat bir vazodilatördür. Kalbi akciğerlere bağlayan kan damarlarını genişleterek çalışır. Bu da akciğerlere giden kan akışını artırarak kalbin iş yükünü azaltır.

Abone Ol
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Başa dön tuşu